Hvem... Hvad... Hvorfor?


computerviden.dk er et dansk site, der har sat sig for at samle al information om computere, brugen af dem og de problemer der uundgåeligt følger i kølvandet på brugen af dem.

Ideen opstod i starten af 1999 og tog langsomt form gennem 2000 og 2001, frem til i dag hvor der i skrivende stund arbejdes målrettet på at realisere ideen i en brugbar form.

Idemand og webmaster er undertegnede, Allan Høiberg. Jeg har arbejdet med computere på hobbyplan i 20 år, og professionelt i omkring 17. Jeg har altid forsøgt at arbejde så bredt som muligt indenfor computerbranchen, og min erfaring strækker sig lige fra undervisning over netværksadministration og programmering til support, reparation og serveropsætning. I "gamle dage" arbejdede jeg på en ZX Spectrum, som stadig er den bedste computer der er lavet! ;-)

computerviden.dk skal være stedet hvor man finder svar på sine spørgsmål, hjælp til sine problemer og ikke mindst hvor man har mulighed for, selv at hjælpe andre. Jeg ved en masse, men ingen kan vide alt i denne branche, og det der er det rigtige svar i dag kan være forkert i morgen. Derfor er dette site først og fremmest brugernes - uden brugere til at fodre sitet med oplysninger, rette fejlene og stille spørgsmål hele tiden, er der ikke nok at komme efter. Du kan være med!

Dette site kan ikke have svar på alle spørgsmål, men det er et forsøg værd at spørge om det, man ikke kan finde svar på - så kan det være, andre kan hjælpe, og den næste gæst med samme spørgsmål skal ikke gå forgæves. Der vil ikke være lange artikler om overclocking og test af de nyeste grafikkort, medmindre nogen har lyst til at skrive dem. Til gengæld vil der være svar på en masse, man ellers skulle lede mange andre steder efter.

Efterhånden som systemet bliver køreklart vil det være muligt at oprette sig som bruger, så man (hvis man ønsker det) kan blive kontaktet via mail fra andre brugere, der har spørgsmål til en artikel. Til dette formål vil man få en pseudo-adresse på formen brugernummer@computerviden.dk, der kan ses ved de enkelte artikler. Denne måde at gøre det på bevirker, at man ikke får sin private mailadresse ud på systemets websider, og man kan til enhver tid slå mailen fra igen, hvis man ikke længere ønsker den.

Det er mit mål at skabe et online-community med hjælp til computerproblemer på alle niveauer lige fra introduktioner i den ene ende, frem til eksperttips i den anden. Sitet har i begyndelsen en bevidst enkel form for at fokusere på indhold og overskuelighed, men det er langt fra utænkeligt at det ændrer sig undervejs - fleksibilitet er en nødvendig del af det at være bedst.

Al information på computerviden.dk skal være frit tilgængelig for alle. Artikler der skrives på sitet skal være beregnet til at måtte læses af alle brugere af sitet, og ved at poste en artikel giver man automatisk sin tilladelse til at artiklen må offentliggøres på sitet og erklærer, at man ikke overtræder trediemands rettigheder ved at poste artiklen.

Redaktionen består p.t. af undertegnede. Jeg forbeholder mig til enhver tid ret til at korrekturlæse, redigere og (hvis de er direkte vildledende eller på anden måde uforenelige med sitet) slette artikler, hvis jeg skønner det nødvendigt. Det er dog min klare målsætning at sitet skal være så åbent og så frit som muligt.

Allan Høiberg, november 2001Alt for alle fra alle altid!computerviden.dk kører på en 200 MHz Pentium-PC med Linux, Apache, PHP og MySQL.